SNELCURSUS RIJBEWIJS HALEN

neem een SPOEDCURSUS

en haal je rijbewijs  in 10 dagen

Vanaf €449

 • Geen wachttijden
 • Snel een examendatum
 • Nu aanmelden >>>

GRATIS* PROEFLES OF THEORIEPAKKET AANVRAGEN

  KOM JE BIJ ONS RIJLESSEN?

  Dan krijg je van ons een theorieboek cadeau!

  Snelcursus rijbewijs
  Snelcursus Rijbewijs B

  Haal nu je spoedcursus rijbewijs in 10 dagen

  Een van de dingen waar je het allermeest naar uitkijkt in je jeugd is toch wel het behalen van je rijbewijs. Dat kun je doen op de klassieke manier of met een snelcursus rijbewijs.

  Op de klassieke manier les je elke week 1 of 2 uurtjes en dat ongeveer een jaar lang.
  Of je kunt binnen 10 dagen al in het bezit zijn van dat felbegeerde roze pasje door middel van een snelcursus rijbewijs.

   

  Snelcursus rijbewijs al mogelijk vanaf 17 jaar

  Zodra je 17 wordt mag je een snelcursus afleggen om je rijbewijs te halen. Waar je dan wel rekening mee moet houden, is dat je tot 18 jaar met een coach moet rijden. De coach is gewoon iemand die je kent, zoals je vader of moeder. Zij moeten dan bij het RDW een begeleiderspas aanvragen. Het liefst zou je natuurlijk meteen alleen gaan cruisen, maar het heeft ook voordelen.  Je doet een aantal maanden lang ervaring op van iemand die al jaren achter het stuur zit. Als je dan op je 18de eindelijk alleen de weg op mag, doe je dat met veel meer zelfvertrouwen.

   

  Hoe lang duurt een snelcursus rijbewijs?

  Hoe snel je door een spoedcursus heen kan “racen” ligt een beetje aan hoeveel uur je nodig hebt. Dit wordt voorafgaand aan de cursus middels een proefles bekeken. In principe is het mogelijk om na 10 dagen af te rijden, maar 14 tot 21 dagen is ook nog steeds heel erg snel.

  Er zijn rijscholen die leerlingen 6 tot 8 uur per dag achter het stuur laten zitten. Buiten dat je hersens maar een werkgeheugen hebben van 4 uur is dat lichamelijk ook heel erg vermoeiend.  Het is beter om 3 tot 4 uur per dag te lessen. Je kunt dan je concentratie erbij houden en bent de volgende dag weer lekker uitgerust om verder te gaan.  Als jij in staat blijkt te zijn om langer geconcentreerd te rijden, dan zal de instructeur daar ook zeker rekening mee houden.

   

  Moet ik me aanmelden voor een snelcursus rijbewijs of kan ik morgen al beginnen?

  De eerste eis die gesteld wordt is dat je in het bezit bent van je theorie-certificaat. Aangezien je daar al vanaf je 16de voor op mag gaan, moet dat geen probleem zijn. Het duurt zo’n 4 weken, totdat je het theorie-examen mag afleggen bij het CBR. Bereid je in die tijd goed voor, door het theorieboek te bestuderen en online examens te oefenen.  Het is ook leerzaam om als je met iemand meerijdt al wat kennis toe te passen. Houdt de chauffeur zich aan alle regeltjes of is een opfriscursus wellicht een strak plan?

  Heb je nou moeite met het leren van al die theorie, dan kun je daar bij veel rijscholen lessen voor volgen.
  Een instructeur legt je dan exact uit hoe alle regels toegepast moeten worden en bereidt je voor op het examen.
  Na het behalen van je theorie-examen moet je binnen 1.5 jaar voor je rijbewijs opgaan. na 18 maanden verloopt namelijk de geldigheid.

  Ik heb mijn theorie gehaald. Kan ik dan gelijk starten met lessen voor een snelcursus rijbewijs?

  Met een snelcursus is het de bedoeling om kort achter elkaar intensief rijlessen te volgen. Door de wachtlijst bij het CBR voor een praktijkexamen is het niet mogelijk om direct te starten met de snelcursus lessen. Wil je graag een snelcursus rijbewijs gaan volgen, dan moet je die minimaal 8 weken van tevoren aanvragen. De snelcursus wordt zodanig ingepland zodat je vlak voor het examen al je lessen hebt gevolgd. De kans op slagen is dan aanzienlijk hoger.

   

  ProeflesWaarom moet ik eerst een proefles doen?

  Natuurlijk is het een geweldig idee om binnen 10 dagen je rijbewijs te halen. Het is alleen wel zo dat niet iedereen geschikt is voor een snelcursus rijbewijs. Je moet er wel klaar voor zijn, want het vraagt uithoudings- en doorzettingsvermogen. Voor sommige mensen is het rijden in een auto ontzettend spannend.

  Door die spanning kan je sneller uitgeput raken en sla je informatie minder goed op. Het zou dan oneerlijk zijn om je een snelcursus te laten doen, terwijl de kans van slagen minimaal is. Je hebt dan niet alleen 10 dagen onwijze stress gehad, maar moet ook nog een enorme teleurstelling verwerken als je het niet haalt. Dat is ontzettend slecht voor je zelfvertrouwen en niet helpend voor een volgende keer. Laat je niet tegenhouden door wat gezonde zenuwen. Vraag de proefles aan en dan zal de instructeur je laten weten of je geschikt bent.

  Ik heb alleen ’s avonds tijd. Kan ik dan toch een snelcursus doen?

  Dit is niet aan te raden. Het gaat dan niet alleen om het besturen van de auto. Dat is misschien wel het aller makkelijkste dat je moet leren.

  Onze wegen worden steeds drukker en elke chauffeur is anders. In beginsel heeft iedereen op dezelfde manier leren rijden, maar veel mensen gaan naar mate de tijd verstrijkt een eigen rijstijl aanleren. In de meeste gevallen gaat dat goed, maar sommige chauffeurs raken overmoedig en creëren zo riskante situaties op de weg. Jij moet in 10 dagen tijd, zoveel mogelijk de kans krijgen om met zulke situaties te leren omgaan. Daarom is het beter om overdag te lessen als het druk is op de weg. Zo leer je niet alleen de basishandelingen, zoals parkeren of hellingproef, maar ook echt het goed vooruitkijken en inschatten van situaties.

   

  Wat leer ik allemaal tijdens een snelcursus rijbewijs?

  Om je rijbewijs te behalen moet je een aantal handelingen goed onder de knie hebben. Die eisen zijn exact hetzelfde voor iemand die een jaar lest, als voor iemand die een spoedcursus heeft gedaan. Doordat je elke dag les hebt, in plaats van 1 keer per week, ben je in staat om deze handelingen veel sneller te leren.

   

  Kan ik bij een spoedcursus ook een tussentijdse toets doen?

  Ja, dat kan. Tijdens de tussentijdse toets kun je alvast beleven hoe het praktijkexamen in zijn werk gaat. Er rijdt zelfs een examinator van het CBR mee.
  Hij of zij kijkt hoe ver je al bent en geeft eventueel tips voor wat je nog moet oefenen. Voor sommige onderdelen kun je zelfs vrijstelling verdienen.
  Die hoef je dan tijdens het praktijkexamen niet meer te volbrengen. Die heb je al in the pocket. Het kost natuurlijk wel wat meer geld, maar de voordelen zijn ook groot. Doordat je al weet hoe het echte examen eraan toe zal gaan, zullen je zenuwen niet zo hoog oplopen.

   

  Hoe ziet een lesdag eruit?

  Samen met de instructeur maak je een planning. Rijlessen zijn best vermoeiend, omdat je heel veel moet leren en behoorlijk wat indrukken op doet.
  Het constant op de weg letten vergt ook een boel concentratie. Daarom zal je echt niet 3 tot 4 uur achter elkaar rijden.
  Af en toe wordt er een korte pauze ingelast. Zo blijf je fris en bij de les.
  Er zijn rijscholen die meer uren achter elkaar aanbieden. Als de instructeur inschat dat jij dat aan kunt, is dat ook prima.
  Echter is bewezen dat bij de meeste mensen na 4 uur de concentratie op is. Het heeft dan niet zoveel zin om door te rijden, omdat je niet veel informatie meer zal opnemen.

   

  Hoe gaat het praktijkexamen in zijn werk?

  Als je de tussentijdse toets hebt gedaan, kun je het hiermee vergelijken. Op de examendatum moet je je melden bij het CBR.
  Daar maak je kennis met de examinator. Deze dame of heer zal je uitnodiging voor het examen controleren en om je ID-kaart vragen.
  Ook je instructeur komt daarnaartoe. Hij of zij zal alleen niet naast je op de passagiersstoel zitten, maar achterin de auto.
  De passagiersstoel is nu de plek waar de examinator komt te zitten. Onthoudt altijd dat dit ook maar gewoon een mens is. Het examen duurt ongeveer 35 minuten.

   

  Waar let de examinator allemaal op?

  Zodra je de auto start is de examinator al druk bezig met observeren. Heb je bij het wegrijden de auto onder controle en kijk je goed om je heen?
  Vervolgens wordt er opgelet of je bij de verschillende soorten weggedeelten weet hoe je moet handelen. Neem je voldoende afstand van bijvoorbeeld fietsers en of je met de goede snelheid rijdt.
  Ook bij kruispunten, die vaak best druk zijn, moet je goed anticiperen op de rest van het verkeer. Pas je snelheid aan, kijk, kijk en kijk en ben duidelijk naar andere weggebruikers over wat je gaat doen.
  Een stukje snelweg hoort ook bij het examen. Wat hier vooral belangrijk is, dat je goed vooruitkijkt bij het in- en uitvoegen.
  Je mag geen hinder veroorzaken voor andere weggebruikers. Ook tijdens het wisselen van rijstrook en inhalen moet je weer goed kijken.
  Rotondes en andere bijzondere weggedeelten vragen ook extra aandacht. Wat vooral van belang is, dat je een situatie van tevoren goed inschat.
  Dan zijn er nog de bijzondere verrichtingen. Voorbeelden hiervan zijn bocht achteruit, fileparkeren en de hellingproef.
  Tijdens het praktijkexamen moet je er 2 doen en behalen. Het is hier ook vooral weer goed kijken en zorgen dat je de verrichting op een logische en veilige plek ten uitvoer brengt.

   

  Hoera, ik ben geslaagd! Mag ik nu gelijk vanuit het CBR zelf gaan rijden?

  Nee, helaas. De dag na het examen is het pas mogelijk om je roze pasje aan te vragen. Je kunt dit doen middels een spoedprocedure, maar die kost wel meer geld.
  Anders duurt het ongeveer 5 werkdagen voor je het rijbewijs mag ophalen. Je mag helaas niet eerder rijden dan dat je in het bezit bent van het pasje.
  Bovendien ligt het ook nog aan je leeftijd of je zelfstandig mag rijden. Behaal je het rijbewijs, voordat je 18 jaar bent geworden?
  Dan moet er tot je 18de een coach meerijden.

   

  Nog even kort samengevat:

  Ben je bijna 17 en wil je snel je rijbewijs halen? Vraag dan 8 weken van tevoren een proefles aan om te bekijken of een spoedcursus rijbewijs in 10 dagen iets voor jou is. Tijdens de proefles bekijkt de instructeur of jij over de vaardigheden beschikt om een goede kans van slagen te hebben. Wat wel heel belangrijk is, dat je al in het bezit bent van het theorie-examen.
  Zodra je aan de cursus begint plan je elke dag minimaal 3 tot 4 uur lessen in. Dit gebeurt vooral overdag, omdat je dan de meeste leermomenten mee kan pakken door de drukte.
  Je kunt er zelf voor kiezen of je een tussentijdse toets wilt doen. Na 10 dagen intensief rijlessen is het tijd voor het praktijkexamen. Bedenk altijd dat de instructeur je dit niet zou laten doen, als hij niet het vertrouwen had dat je er klaar voor was.
  Na de examenrit hoor je of je bent geslaagd. Het kan altijd gebeuren dat de uitslag niet is wat je wilt horen.
  De examinator zal je dan tips geven om er de volgende keer wel een succes van te maken. Als je het wel hebt gehaald, kun je een dag later je felbegeerde pasje aanvragen.
  Heb daarna even geduld tot het klaar is, want eerder mag je niet rijden. Als je nog geen 18 bent moet je altijd met een coach rijden.
  Dit mag gewoon een van je ouders zijn of iemand anders die in het bezit is van het rijbewijs. Wel moet deze persoon een begeleiderspas aanvragen bij de RDW.

   Gratis Proef Rijles bij Rijschool Ridderkerk, Barendrecht en omgeving

    

   Ben je tevreden met alle voordelen die Rijbewijs4You te bieden heeft? Schrijf je dan nu in voor onze Actie Autorijlessen.

   Wil je eerst kennismaken? Neem dan een Gratis Proef Rijles voordat je een rijlespakket afneemt. Schrijf je nu in voor een Gratis Proef Rijles.

   *De Gratis Proef Rijles is niet te gebruiken in combinatie met de Actie Autorijlessen. De eerst rijles is gratis wanneer je aansluitend een rijlespakket afneemt.

   GRATIS PROEFLES AANVRAGEN

    

    Ervaren en betrouwbare rijinstructeurs bij rijschool Rijbewijs4You

    Met onze rijinstructeurs ben je in veilige handen. Onze rijinstructeurs zijn uiterst alert en communicatief vaardig om jou goed voor te bereiden met gepaste instructies bij elke rijles. Gevaarlijke situaties kunnen op deze manier vermeden worden.

    Rijbewijs4You heeft streng geselecteerde rijinstructeurs. De eigenaars van Rijbewijs4You staan in nauw contact met alle rijinstructeurs, leerlingen en ouders. Er wordt goed toezicht gehouden zodat onregelmatigheden binnen de rijschool geen kans krijgen. Bij ons wordt seksuele intimidatie niet getolereerd en er wordt goed op elkaar gelet.

    Een goede opleiding begint met gekwalificeerde rijinstructeurs. Al onze rijinstructeurs zijn gediplomeerd volgens de Wet Rijonderricht Motorrijtuigen (WRM). Onze rijinstructeurs volgen regelmatig bij- en nascholingscursussen. Ze zijn geduldig en kunnen op een prettige manier hun kennis overbrengen, ook bij faalangst. Bij Rijbewijs4You leer je autorijden met de beste rijinstructeurs.

    Met spoed rijbewijs halen

    Regio’s

    Ben je er klaar voor? Meld je vandaag nog aan bij Rijbewijw4You voor onze snelcursus. Wij zijn dé autorijschool van Ridderkerk, Barendrecht en omgeving.

    Wij hebben een unieke wijze van rijles geven waarbij je op een efficiënte manier zo snel mogelijk je rijbewijs zal behalen. Wij geven rijlessen met ervaren rijinstructeurs die niet alleen goed zijn in lesgeven, maar ook een goed inlevingsvermogen hebben voor iedere type leerling. Je rijdt bij ons tegen lage tarieven en in recente goed onderhouden lesauto’s.

    • Ridderkerk
    • Barendrecht
    • Zwijndrecht
    • Papendrecht
    • Sliedrecht
    • Hendrik ido Ambacht 
    • Heerjansdam
    • Alblasserdam
    • Capelle aan den IJssel
    • Nieuwerkerk aan den IJssel
    • Krimpen aan den IJssel