rIJDEN ZONDER RIJBEWIJS? Riskeer Geen BOETE

>> NEEM LIEVER EEN SPOEDCURSUS dan een boete <<

10 RIJLESSEN VOOR €289

 • Meld je nu aan, vul het contactformulier in
 • Geen wachttijden
 • Streng gescreende rijinstructeurs die betrouwbaar zijn

GRATIS PROEFLES OF THEORIEPAKKET AANVRAGEN

  SCHRIJF JE IN EN ONTVANG GRATIS EEN THEORIEBOEK!

  Rijden zonder rijbewijs boete

  Rijden zonder rijbewijs en een boete riskeren? Wees verstandig, neem liever een spoedcursus!

  Rijden zonder rijbewijs en een boete riskeren is een keuze die sommige mensen maken met ernstige consequenties als gevolg. Ze hebben bijvoorbeeld auto leren rijden van iemand in de privé sfeer en willen deze rijvaardigheden graag uitoefenen op de grote weg. Als je nu toch al goed kunt rijden, schaaf je skills dan een beetje bij met een spoedcursus en haal snel je rijbewijs.

  Het is overigens makkelijk om even snel in de auto te stappen wanneer je iets nodig hebt of wanneer je iemand even snel op moet halen of af moet zetten. En hoe cool is het, om een auto te rijden? De meeste mensen hebben zichzelf leren autorijden op een afgelegen plek, of ze hebben het van anderen geleerd. Als je dan eenmaal zelf de weg op gaat zonder nog maar één professionele rijles te hebben gevolgd, ben je strafbaar.

  Je rijdt namelijk auto zonder rijbewijs. Naast dat je strafbaar bent omdat je weg op gaat zonder rijbewijs, heeft het rijden zonder rijbewijs ook nadelige gevolgen voor je portemonnee en soms ook voor je eigen leven!

   

  Waarom auto rijden zonder rijbewijs en een boete krijgen?

  Zoals je weet, kost het aardig wat tijd en inzet om een rijbewijs te bemachtigen. Er zijn een groot aantal theorielessen die je moet volgen (of die je onder de knie moet krijgen), en daarnaast is er natuurlijk de praktijk. Veel jongeren hebben nogal haast als het gaat om het verkrijgen van een rijbewijs. Dit heeft ermee te maken omdat steeds meer jongeren er graag zelfstandig op uit willen trekken. Dit is logisch, want zo is er bijvoorbeeld de studie waarbij de scholen niet altijd om de hoek liggen. Daarnaast is er ook sprake van tripjes die worden gedaan voor recreatie en fun, waarbij het ook makkelijker is om met de auto ernaartoe te reizen.

  Het is natuurlijk bij iedereen bekend dat je een flinke boete kunt krijgen wanneer je de weg op gaat zonder rijbewijs. Maar zo’n boete lijkt niet iedereen te stoppen. Het investeren in de moeite die er moet worden gedaan voor het behalen van een rijbewijs is wel iets waar veel mensen bezwaar mee hebben. Dat je weet hoe je een auto moet bedienen, wil nog niet zeggen dat je ook werkelijk weet hoe je dit vervoermiddel op de juiste manier bedient. Ditzelfde geldt voor het rijden op een motor. Ook hier heb je een geldig rijbewijs voor nodig.

  Naast het feit dat iemand nooit op een professionele manier heeft leren rijden, kan het natuurlijk ook zijn dat personen zonder een rijbewijs de weg op gaan, omdat hun rijbewijs verlopen is. Dit kan voorkomen omdat iemand helemaal vergeten is om het rijbewijs te verlengen of daar op dit moment geen geld voor heeft. Dit zijn beiden vervelende situaties waarbij de persoon wellicht erg goed weet hoe de auto of motor werkt en hier ook prima mee overweg kan. Daarnaast heeft de persoon ook alle theorieën goed in het hoofd. Het maakt je alleen net zo strafbaar wanneer je de weg op gaat met een verlopen rijbewijs als wanneer je nooit een rijbewijs hebt gehaald en je met die reden zonder rijbewijs de weg op gaat.

  De boetes voor het rijden zonder rijbewijs

  Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om zonder rijbewijs de straat op te gaan. Bij sommige mensen is het rijbewijs volledig verlopen en bij anderen is er sprake van dat ze nooit een rijbewijs hebben gehaald. Ongeacht wat voor reden je hebt om zonder geldig rijbewijs de straat op te gaan, je kunt er altijd op rekenen dat je er een flinke boete voor zult ontvangen wanneer de politie je hierop betrapt. De hoogte van de boetes is ingedeeld in verschillende categorieën.

  Langer dan een jaar verlopen

  Boete: €340

  Het kan je natuurlijk overkomen dat je rijbewijs al lang verlopen is. Sommige mensen hebben het niet direct door, waardoor het kan zijn dat het rijbewijs al een langere tijd verlopen is. Ze profiteren van het feit dat ze nog nooit zijn bekeurd voor het feit dat ze zonder een geldig rijbewijs rijden. Dit geluk zal niet altijd in stand blijven, want als je eenmaal wordt betrapt dat je op pad bent met een rijbewijs dat al langer dan een jaar verlopen is, dan kun je een fikse boete ervoor krijgen.

  Minder dan een jaar verlopen

  Boete: €90

  Een ongeluk zit in een klein hoekje, en zo ook als je even vergeet om je rijbewijs tijdig te verlengen. Als je met een rijbewijs de weg op gaat dat minder dan een jaar verlopen is, wordt je hier ook voor beboet.

  Geen rijbewijs kunnen tonen

  Boete €90

  Als je de weg op gaat en er wordt je om een rijbewijs gevraagd en je bent deze thuis vergeten, zul je een boete moeten betalen van €90.

  Rijbewijs voldoet niet aan de gestelde eisen

  Boete €45

  Stel je hebt een rijbewijs op zak waarmee je de weg op gaat. Deze is nog gewoon geldig en verder helemaal prima. Het enige wat er gebeurd is, is dat er iets met het rijbewijs is gebeurd dat teksten onleesbaar zijn geworden, dan zul je hiervoor een boete krijgen. Je rijbewijs voldoet dan niet aan de eisen. Ditzelfde geldt voor andere oorzaken waardoor je rijbewijs niet aan de gestelde eisen voldoet.

  Rijden als je rijbewijs is ingevorderd

  Boete €370

  Feitelijk rijd je zonder rijbewijs en daar staat natuurlijk al een boete op. Maar als je toch nog de weg op gaat terwijl je eigen rijbewijs ingevorderd is of is ingenomen wegens het begaan van een misdrijf in het verkeer, dan ben je extra strafbaar en hierdoor ligt deze boete het hoogst van alle categorieën.

  Rijden met een verkeerde categorie

  Boete €340

  Stel, je bent in het bezit van rijbewijs B voor het rijden van een auto. In de tussentijd heb je van je broertje leren rijden op zijn motor en daarmee ga je de weg op zonder dat je voor deze categorie een geldig rijbewijs hebt. Je bent dan strafbaar omdat je de weg op gaat met een verkeerd rijbewijs. Je zult een boete ontvangen van €340.

  Rijden zonder dat je in het bezit bent van een rijbewijs

  Boete €360

  Als je denkt dat je de weg op kunt zonder dat je ooit een rijbewijs hebt gehaald, dan heb je het mis. Als je namelijk zal worden gevraagd om een rijbewijs te tonen en je kunt dit niet, dan zul je een boete krijgen die €360 bedraagt.

  Andere gevolgen bij het rijden zonder rijbewijs

  Deze financiële kosten zijn natuurlijk vervelend als je daarmee te maken krijgt. Ook al lijkt de kans klein dat je zult worden betrapt op het rijden zonder een geldig rijbewijs en ook al gaat het rijden je nog zo goed af, de kans dat je betrapt wordt op het rijden zonder geldig rijbewijs is erg groot en de prijzen die je voor de boetes dient te betalen zijn zeker niet laag. Deze kosten zijn niet de enige risico’s die je op kunt lopen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je betrokken raakt bij een ongeluk waarbij je de schade die je hebt veroorzaakt uit je eigen zak moet betalen. Daarnaast riskeer je ook een rijverbod dat wel wel tot jaren kan duren.

  Schade betalen uit eigen zak bij rijden zonder rijbewijs

  Dat je een ongeluk krijgt in het verkeer is natuurlijk al heel vervelend. Naast dat je geen technieken hebt geleerd hoe je ongelukken kunt voorkomen omdat je geen professionele rijlessen hebt gevolgd, kan het ook zijn dat je schade veroorzaakt bij voertuigen van medeweggebruikers. Wanneer je zonder rijbewijs rijdt, is de kans erg groot dat je verzekeringsmaatschappij de schade bij een ongeluk niet dekt. Zo’n verzekeringsmaatschappij moet de schade vergoeden aan degene die gedupeerd is. Om dit te kunnen doen, zullen ze de kosten bij jou als veroorzaker moeten verhalen. De kosten voor blikschade kunnen al aardig oplopen, maar als er ook nog sprake is van schade waarbij personen betrokken zijn dan zijn de kosten haast niet te overzien. Je kunt zelfs een aanklacht verwachten in verband met het rijden zonder rijbewijs.

  Een alternatief voor auto rijden zonder rijbewijs: een spoedcursus rijbewijs

  Tijd is vaak de reden dat mensen ervoor kiezen om zonder rijbewijs toch te gaan rijden. Bij een reguliere rijles gaan er aardig wat lessen aan vooraf in zowel theorie als praktijk voordat je in het bezit bent van een rijbewijs. Mensen hebben er niet altijd zin in, en ook hebben zij er niet altijd tijd voor. Elke leerling heeft een eigen temp. Je hebt mensen die er meerdere keren over doen om hun rij examen af te leggen, waar anderen daar heel snel in zijn en al in één keer een rijbewijs halen na het doen van een examen. Ditzelfde geldt voor het leren van de theorie en het uitoefenen van de praktijk.

  Als je zo snel mogelijk een rijbewijs wilt halen dan biedt de spoedcursus rijbewijs je hier een oplossing in. Zo’n les wordt ook wel een compact rijopleiding genoemd. Tijdens een spoedcursus zul je alle theorie en praktijk in een aanzienlijk korte tijd leren zodat je even goed voorbereid bent voor je examen als bij reguliere lessen. Samen met je instructeur stel je een plan op waarin wordt bepaald binnen hoeveel lessen je de theorie en de praktijk onder de knie dient te hebben. Dit is een prestigieus streven, maar zeker niet onhaalbaar. Er zijn vele leerlingen die gebruik maken van deze methode van leren en behalen in een korte tijd hun rijbewijs.

  Wat kost een snelcursus rijbewijs?

  Vaak zijn de kosten voor een spoedcursus pas vast te stellen nadat je een proefles hebt gehad. Tijdens deze les wordt er gekeken naar wat je al kan en wat je nog moet leren voordat je er klaar voor bent om een rijexamen af te leggen. Je eigen tempo en je voorkennis helpen zeker mee in het bepalen van de tijd die je nodig hebt om zover te komen. Het doel van een spoedcursus is om ervoor te zorgen dat je in een zo kort mogelijke tijd leert rijden en de theorie onder de knie weet te krijgen zodat er geen verschil is tussen de leerlingen die op deze manier leren of de leerlingen die reguliere lessen volgen.

  Hoe gaat een spoedcursus rijbewijs in zijn werk?

  Als je je zorgen maakt over de tijd die je moet investeren in het volgen van praktijklessen en de theorielessen, dan is dat bij een spoedcursus niet nodig. Je volgt dezelfde lessen als die je tijdens reguliere lessen volgt, met het enige verschil dat je dit nu in een versneld tempo doet. Hierdoor kun je binnen een aantal dagen al je rijbewijs in het bezit hebben in plaats van dat je hier een aantal maanden over doet. Een tip is ook om ervoor te zorgen dat je vooraf al je theorie examen hebt behaald. Op deze manier hoef je je enkel nog te richten op de praktijk. Daarnaast zorg je er ook voor dat de wachttijd voor het behalen van een theorie examen (want dit moet je wel hebben behaald voor je aan het rijexamen mag beginnen) niet meer van toepassing is. Je helpt jezelf er alleen maar mee als je al wat voorwerk hebt gedaan.

  Is een spoedcursus rijbewijs voor iedereen?

  Een spoedcursus rijbewijs is toegankelijk voor iedereen. Iedereen kan zich aanmelden om deel te nemen aan deze cursus. Het is alleen sterk afhankelijk van je eigen wensen en kunnen. Mensen die er meer baat bij hebben om klassikale lessen te volgen om de theorie eigen te maken, of mensen die wat meer uitleg nodig hebben voordat ze de praktijk snappen, zullen zich alleen maar opgejaagd voelen tijdens een spoedcursus. Voor hen is het dan ook niet aan te raden om mee te doen aan deze cursus, omdat het er niet om gaat hoe snel je je rijbewijs haalt, maar wel om dat je het haalt in je eigen tempo. Er zullen genoeg mensen die wel baat hebben bij een spoedcursus, omdat zijn nou eenmaal snelle leerlingen zijn die het liefst zo snel mogelijk het rijbewijs op zak willen hebben.

  Kiezen voor een spoedcursus

  Je kunt je natuurlijk gewoon aanmelden voor een spoedcursus, maar het is ook goed om je eigen leerplan op te stellen die je vervolgens kunt bespreken met je instructeur. In dit plan kun je aangeven hoe lang je er eventueel over wilt doen. Daarnaast kun je ook aangeven op welke dagen je wel beschikbaar bent voor de cursus en op welke dagen dit niet goed uitkomt in verband met werk of school. Daarnaast help je jezelf door je alvast te focussen op de theorie en hier alvast een examen voor te doen, zodat je dit niet ook nog eens achteraf hoeft te doen. Vervolgens vraag je een (vaak gratis) proefles aan waarin kan worden bepaald of de doelen die je hebt gesteld reëel zijn en wordt er gekeken naar wat je al kan.

  Gratis Proef Rijles bij Rijschool Ridderkerk, Barendrecht en omgeving

  Ben je tevreden met alle voordelen die Rijbewijs4You te bieden heeft? Schrijf je dan nu in voor een gratis proefles en maak kennis met onze ervaren rijinstructeurs die je snel op weg helpen naar een rijbewijs.

  *De Gratis Proef Rijles is niet te gebruiken in combinatie met de Actie Autorijlessen. De eerst rijles is gratis wanneer je aansluitend een rijlespakket afneemt.

  GRATIS PROEF RIJLES AANVRAGEN

   Ervaren en betrouwbare rijinstructeurs bij rijschool Rijbewijs4You

   Met onze rijinstructeurs ben je in veilige handen. Onze rijinstructeurs zijn uiterst alert en communicatief vaardig om jou goed voor te bereiden met gepaste instructies bij elke rijles. Gevaarlijke situaties kunnen op deze manier vermeden worden.

   Rijbewijs4You heeft streng geselecteerde rijinstructeurs. De eigenaars van Rijbewijs4You staan in nauw contact met alle rijinstructeurs, leerlingen en ouders. Er wordt goed toezicht gehouden zodat onregelmatigheden binnen de rijschool geen kans krijgen. Bij ons wordt seksuele intimidatie niet getolereerd en er wordt goed op elkaar gelet.

   Een goede opleiding begint met gekwalificeerde rijinstructeurs. Al onze rijinstructeurs zijn gediplomeerd volgens de Wet Rijonderricht Motorrijtuigen (WRM). Onze rijinstructeurs volgen regelmatig bij- en nascholingscursussen. Ze zijn geduldig en kunnen op een prettige manier hun kennis overbrengen, ook bij faalangst. Bij Rijbewijs4You leer je autorijden met de beste rijinstructeurs.

   Actie autorijlessen

   Regio’s

   Actie autorijlessen is een tijdelijke actie!

   Ben je er klaar voor? Meld je vandaag nog aan bij Rijbewijw4You voor onze autorijlessen actie. Wij zijn dé autorijschool van Ridderkerk, Barendrecht en omgeving.

   Met onze tijdelijke actie bespaar je direct al €103,-! Wij hebben een unieke wijze van rijles geven waarbij je op een efficiënte manier zo snel mogelijk je rijbewijs zal behalen. Wij geven rijlessen met ervaren rijinstructeurs die niet alleen goed zijn in lesgeven, maar ook een goed inlevingsvermogen hebben voor iedere type leerling. Je rijdt bij ons tegen lage tarieven en in recente goed onderhouden lesauto’s.

   • Ridderkerk
   • Barendrecht
   • Zwijndrecht
   • Papendrecht
   • Sliedrecht
   • Hendrik ido Ambacht 
   • Heerjansdam
   • Alblasserdam
   • Capelle aan den IJssel
   • Nieuwerkerk aan den IJssel
   • Krimpen aan den IJssel